Radikali ponovo vređali Aleksandru Jerkov u Skupštini

Aleksandra Jerkov

Beograd, 15. jun 2018. – Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) ponovo su u Skupštini Srbije uputili uvredljive izraze poslanici Demokratske stranke (DS) Aleksandri Jerkov.

Aleksandra Jerkov je kazala da joj radikali ponovo dobacuju i upitala je predsednicu Skupštine Maju Gojković zašto ne reaguje.

"Ako vi smatrate da je u redu da se pretvarate da ne čujete ove stvari koje meni ovi ljudi, sa moje leve strane, govore, onda vama na čast", poručila je Jerkov Maji Gojković.

Do rasprave u Skupštini je došlo kada je Radeta kazala da joj je "neverovatno da o ugledu političkih stranaka govori neko poput Aleksandre Jerkov".

Jerkov je dodala da "nema nameru da odgovara na optužbe osuđenog ratnog zločinca i da ništa što poslanici Radikalne stranke govore ne zavređuje pažnju".

"Neke od njih i lično potražuje sud u Haškom tribunalu. To što Srbija nema nameru da sarađuje sa sudovima koje zvanično priznaje…", kazala je Jerkov nakon čega je usledilo dobacivanje poslanika SRS.

Jerkov je nakon toga upitala predsednicu Skupštine "da li može da reguliše katastrofalne psovke ili ne čuje šta joj govore".

Gojković je reagovala tako što je kazala poslanicima SRS da ih je "poslanica Jerkov zamolila da joj dopuste da završi svoje izlaganje".

"Nisam ja zamolila poslanike stranke osuđenog ratnog zločinca ništa, nego vama govorim da ste dužni da sednicu vodite u skladu sa Poslovnikom. Ako vi smatrate da je u redu da se pretvarate da ne čujete ove stvari koje meni ovi ljudi, sa moje leve strane, govore, onda vama na čast", istakla je Jerkov.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…