Puna podrška Zaštitnika građana porodicama sa teško bolesnom decom

Saša Janković

Zaštitnik građana Saša Janković izražava punu podršku Gorici Petrović, koja je iz Banje Kovilјače peške krenula na put dug 150 kilometara, do Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja u Beogradu, kako bi skrenula pažnju na probleme porodica sa teško bolesnom decom i nastradalih u poplavama.

„Ta majka je potpuno u pravu i njen gest je za svako poštovanje. Pre više od godinu dana Narodnoj skupštini podneo sam predloge dva zakona radi veće podrške deci sa invaliditetom i teškoćama u razvoju i deci oboleloj od teških i retkih bolesti i njihovim porodicama.

Zbog protivlјenja Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva finansija, ti predlozi se nisu našli na dnevnom redu Narodne skupštine, niti je Ministarstvo za rad pripremilo bolјa zakonska rešenja od onih koje sam predložio, što je reklo da će učiniti.

Roditelјi i deca više ne mogu, niti treba da čekaju, već administracija treba da radi svoj posao ili odgovara za nerad“, stav je Zaštitnika građana.

Napomena: Zaštitnik građana podneo je 07. 05. 2013. godine Narodnoj skupštini Republike Srbije Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Izvor: Zaštitnik građana

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…