1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. PSG pozdravlja spremnost Evropskog parlamenta da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije

PSG pozdravlja spremnost Evropskog parlamenta da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije

Pokret slobodnih građana

Beograd, 17. septembar 2019. – Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je da pozdravlja spremnost Evropskog parlamenta da posreduje u dijalogu o izbornim uslovima i da očekuje odgovoran pristup svih političkih činilaca ako do tih pregovora dođe.

Podsećamo da je Sergej Trifunović je u otvorenom pismu pozvao Mekalistera da, pod patronatom Evropske unije, organizuje dijalog predstavnika vlasti i opozicije iz Srbije, uz učešće civilnog društva i novinarskih udruženja,.

Smatramo da je Evropska Unija pokazala poštovanje prema građanima Srbije uvažavanjem i podrškom predlogu koji je, u ime PSG, predsednik Sergej Trifunović uputio Dejvidu Mekalisteru, predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta“, navodi se u saopštenju.

Kako se u saopštenju ističe, PSG ostaje dosledan „borbi za fer i demokratske izbore i poštovanju Sporazuma sa narodom kojim smo se na tu borbu obavezali“.

Pozivamo sve opozicione organizacije da se uprkos ranije proglašenom bojkotu uključe u dijalog i da se zajedničkim snagama izborimo za pravo naših sugrađana da slobodno i bez straha biraju svoje predstavnike“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…