PSG: Lustracija za sve koji su sistematski kršili ljudska prava koristeći svoju funkciju, položaj ili posao

Pokret slobodnih građana (PSG)

Beograd, 4. april 2018. –  Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dao izjave u postupcima koje Tužilaštvo po službenoj dužnosti i prijavama vodi zbog pretnji smrću koje on dobija, saopštio je PSG.

"Te pretnje su posledica satanizacije političkih protivnika koje sistematično, s predumišljajem i najgorom namerom sprovodi režimska tabloidna propaganda i najviši državni zvaničnici, posebno Aleksandar Vučić, dr Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, Darko Glišić, Marjan Rističević, Vladimir Đukanović i drugi", naveo je Janković.

On je te ljude u pisanoj izjavi optužio za podstrekavanje na izvršenje najtežih krivičnih dela i dodao da je njihova imena izričito naveo tužiocu, kao i imena medija u kojima se "crtaju mete na čela ljudi".

"Nisam se pridružio gonjenju ni jednog građanina koji mi preti, jer su to samo ljudi koji su poverovali osobama na vlasti koje kukavički i pritvorno, huškaju ljude na nasilje, nadajući se da će neko učiniti ono što oni žele da se desi i odgovarati umesto njih", dodao je Janković.

U saopštenju se dodaje da se PSG zalaže da, posle smene aktuelne vlasti, budu "lustrirani" svi koji su sistematski kršili ljudska prava koristeći svoju funkciju, položaj ili posao.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…