1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. PSG: Isteklo je Vučićevih 15 dana za informacije o ubistvu Olivera Ivanovića

PSG: Isteklo je Vučićevih 15 dana za informacije o ubistvu Olivera Ivanovića

Oliver Ivanović

Beograd, 3. april 2018. – Pokret slobodnih građana (PSG) podsetio je da je istekao rok od 15 dana u kome je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao informacije u vezi sa ubistvom lidera Inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Pokret javno postavlja pitanje da li nadležni organi Srbije uopšte rade na otkrivanju počinioca i političke pozadine ubistva ili su "počinioci zaštićeni ili nešto još gore"?

Podsetili su da je Vučić 17. marta na konferenciji za novinare posvećenoj problemu nataliteta u Srbiji, između ostalog obećao da će službe bezbednosti Srbije u roku od 15 dana izneti pred građane svoja saznanja u vezi sa ubistvom Ivanovića.

"Činjenica da Vučić opet nije rekao istinu više nikoga ne iznenađuje, ali odsustvo bilo kakvih rezultata istrage zahteva da se javnost upita o čemu se zapravo radi i koji su to interesi važniji od ljudskog života, istine i pravde", navedeno je u saopštenju.

Pokret ističe da je Oliver Ivanović stradao usred političkog progona koji su sprovodili glasnogovornici aktuelnog režima uz pomoć vladinih medija i televizija sa nacionalnom frekvencijom.

U saopštenju se ističe i da kao što vlast "nije uradila ništa kako bi zaštitila Olivera Ivanovića, tako i reakcija na njegovu smrt jasno govori da životi političkih protivnika režimu vrede manje nego pocepana kravata (direktora Kancelarije za KiM) Marka Đurića i njegovo operetsko hapšenje".

PSG navodi da će graditi državu u kojoj će politička ubistva biti prošlost i nikada neće dozvoliti atmosferu koja bi ugrozila bezbednost političkih neistomišljenika, i da niko neće smeti da bude iznad zakona.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…