Prvi sastanak Mreže za mlade

sastanak

Beograd, 21. septembar 2016. – NAPOR i KOMS pozivaju omladinske organizacije, aktiviste i aktivistkinje na konferencijiu Zajedno za mlade! koja će okupiti aktere omladinske politike na lokalnom nivou koja se održava 28. septembra sa početkom u 11 časova u Sava centru u Beogradu.

Konferenciju Zajedno za mlade – konferencija aktera omladinske politike zajednički organizuju Nacionalna asocijacije kancelarija za mlade, Stalna konferencije gradova i opština, Krovna organizacija mladih Srbije i Nacionalna asocijacija praktičarki omladinskog rada, uz podršku projekta „Institucionalna podrška SKGO – druga faza“, koji sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Osnovni cilj ovog skupa je da se kroz dijalog republičkih i lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i omladinskih  radnika/ca, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za razvoj  omladinske politike u lokalnoj zajednici, ali i na regionalnom i nacionalnom nivou. 

Ova konferencija je ujedno i prvi sastanak Mreže za mlade koja se formira na osnovu inicijative gradova i opština – članica SKGO, zasnovane na potrebi za još jačim međuinstitucionalnim umrežavanjem i kreiranjem jedinstvene platforme za razmenu stručnog mišljenja i otvorenog dijaloga između predstavnika gradova i opština, kao i relevatnih nevladinih organizacija koje se bave pitanjima omladinske politike.

Ovo je mehanizam koji će omogućiti i da se lokalne samouprave međusobno upoređuju i saznaju u kojim oblastima rada i na koji način mogu da unaprede efikasnost i kvalitet svojih usluga. Takođe, Mreža je i efikasan mehanizam za kreiranje i evaluiranje omladinske politike, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.   

Prijave su otvorene do ponedeljka, 26. septembra u 16 časova, i možete ih obaviti putem ovog formulara.  Više informacija možete pronaći u nacrtu dnevnog reda skupa, kao i u pozivu na konferenciju.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…