Prva sednica radne grupe za medijsku strategiju 25. juna

sala za sastanak

Beograd, 23. jun 2018. – Vlada Srbije donela je odluke o formiranju Radne grupe za izradu Nacrta strategije o razvoju sistema javnog informisanja u narednih pet godina i Koordinacione grupe za saradnju sa medijima u Srbiji.

Kako je saopšteno, za predsednika Radne grupe imenovan je predstavnik Ministarstva kulture i informisanja Dejan Stojanović, a prva sednica tog tela biće održana u ponedeljak, 25. juna.

Članovi Radne grupe ispred države su i Jelena Tanasković iz Ministarstva finansija, Saša Mogić iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Marija Kovačević iz Komisije za zaštitu konkurencije, Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Jelena Marković iz Uprave za javne nabavke, Dejan Raketić iz Republičkog sekretarijata za javne politike, Radomir Ilić iz Ministarstva pravde i Atila Marton kao predstavnik Pokrajinske vlade.

Predstavnici medijskih i novinarskih udruženja u Radnoj grupi su Dalila Ljubičić iz Asocijacije medija, Nino Brajović kao predstavnik UNS-a, Maja Raković kao predstavnik Udruženja radio-stanica Srbije (RAB), Tanja Maksić iz Asocijacije onlajn medija, Vukašin Obradović iz NUNS-a, predstavnik “Lokal pres”-a Stojan Marković, Jelena Kleut iz NDNV, predstavnik ANEM-a Boban Tomić i Dragana Čabarkapa iz Sindikata novinara Srbije (SINOS).

Koordinaciona grupa za saradnju sa medijima kako se navodi, sa Timom za dijalog koji će formirati medijska i novinarska udruženja, treba da radi na unapređenju odnosa sa medijima i rešavanju otvorenih pitanja medija u Srbiji.

Kopredsednici tog tela su savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević i savetnica za medije predsednice Vlade Srbije Jelena Kovačević dok su članovi Nemanja Pantić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ana Subotić iz Ministarstva kulture i informisanja, Milica Vučković iz Ministarstva pravde, Jelena Parezanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…