Protestni koncert povodom Dana oslobođenja Beograda

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd"

Beograd, 14. oktobar 2016. (Beta) – Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je da na Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobra održati protestni koncert na Trgu Republike od 18 časova.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd već je organizovala šest protesta povodom rušenja objekata u Savamali, a ovoga puta planiran je koncert na kojem će nastupitiJarboli,Prti Bee Gee,Lira Vega,Smoke Mardeljano,Kazna za uši,Fish in Oil i Dj Flip.

Kako je najavljeno, program će voditi pisac Marko Vidojković.

“Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobar, slavimo protestnim koncertom s porukom da se sloboda ne dobija, već osvaja i da je niko neće izboriti za nas. Ponosni na slobodarski duh grada i poštujući antifašističke tekovine po kojima praznik Beograda nosi ime”, navedeno je u saopštenju i pozivu koji je inicijativa uputila preko društvenih mreža.

Kako je istaknuto, ovim koncertom slavi se ideja grada koji pripada svim njegovim građanima, u kome se ne manipuliše ni istorijom ni sadašnjošću, ni vrednostima antifašizma, kao ni javnim interesom i vladavinom prava.

“Proslavljamo ideju grada u kome će zajednički resursi, obrazovanje, zdravstvo, prevoz i socijalna zaštita biti javni i dostupni svim građanima. Proslavljamo svesni da će borba biti teška i duga, ali još odlučniji da odbijemo strah i ne odustanemo”, ukazala je inicijativa Ne da(vi)mo Beograd.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…