Protest za prava gluvih i nagluvih Srbije

javnost

Beograd, 7. maj 2019. – Zahtevi za izmenu zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Pravilnika o utvrđivanju telesnih oštećenja, ali i nezadovoljstvo položajem gluvih i nagluvih u Srbiji ključni su razlozi za protest ove grupe osoba sa invaliditetom.

Kako se navodi na društvenoj mreži Fejsbuk, protest gluvih i nagluvih osoba zakazan je za 17. maj 2019. u 9 časova, u parku kod glavne autobuske stanice u Beogradu.

Nakon okupljanja, kreće protestna šetnja, od parka se kreće trotoarom (bez zaustavljanja saobraćaja) Kameničkom ulicom do Zelenog venca kroz podzemni prolaz u Brankovu ulicu, Carice Milice,Vuka Karadžića gde će se zaustaviti ispred Saveza gluvih i nagluvih Srbije i tražiti ostavku celokupnog rukovodstva i izvršnog odbora ovog Saveza.

Ispred sedišta Saveza planirano je jednočasovno zadržavanje, navodi se u pozivu objavljenom na društvenoj mreži Fejsbuk.

Nakon toga, protestna šetnja se nastavlja   do Vlade Srbije gde će, ponovo, predati  svoje zahteve (planirano je zadržavanje oko 30 min).

Protestna kolona, nakon predaje zahteva Vladi Srbije, produžava do Nemanjine ulice (ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja) sa zahtevom da im se obrati resorni ministar Zoran Đorđević.

Organizatori protesta navode je da će biti zatvorene ulice (između Resavske ulice i ulice Svetozara Markovića), gde je planirano zadržavanje oko sat vremena, gde se javni skup i završava.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…