Promovisanje kiča, kriminala i ratnih zlodela na Javnom servisu Vojvodine

Novi Sad, 19. oktobar 2016. – Umesto da radi u skladu sa javnim interesom i Zakonom o javnim medijskim servisima, Radio-televizija Vojvodine nastavlja da ponižava građane, pretvorivši se u propagandno sredstvo jedne političke stranke i promovišući kič, ratna zlodela, kriminal, nacionalizam i kulturni model uspostavljen devedesetih godina prošloga stoleća, saopšteno je iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Kako navodi NDNV, emisija „Tabloid“ posvećena pevačici Svetlani Ražnatović koja je jedan od najsnažnijih simbola propasti ovog društva i čija je popularnost iznikla na ratnoj propagandi i kriminalu je poslednji skandal Javnog servisa Vojvodine.

 Iz NDNV podsećaju da je Ražnatović pravosnažno osuđena za ozbiljno krivično delo, a nerasvetljena je ostala njena uloga u ratnim, zločinačkim pohodima paravojnih formacija supruga Željka Ražnatovića Arkana.

Pored toga, NDNV ukazuje da je „srpka majka“ hapšena i u istrazi povodom ubistva premijera Đinđića, a u njenoj kući je tada pronađen pravi arsenal raznog naoružanja; imala je i bliske kontakte sa Zemunskim klanom pre i posle atentata na premijera.

Jezivo je i to što u emisiji pesme Svetlane Ražnatović izvodi jedna od urednica Vojvođanskog dnevnika Mirela Mitrić, što dodatno svedoči koliko nisko je ovaj javni servis pao posle političkog nasilja, odnosno političkih smena izvršenih u prvoj polovini ove godine u ovoj medijskoj kući.

Prema Zakonu o javnim medijskim servisima, javni servisi bi trebalo da se bave „ostvarivanjem ljudskih prava i sloboda, razmenom ideja i mišljenja, negovanjem vrednosti demokratskog društva, unapređivanjem političke, polne, međunacionalne i verske tolerancije i razumevanja“, dakle potpuno suprotno od onoga što danas radi RTV.

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…