Projekat „Poveži se“ namenjen starijim građanima u savladavanju aplikacija

tablet

Beograd, 20. novembar 2020. – Kulturna organizacija Mikser iz Beograda u saradnji sa Populacionim fondom UN (UNFPA) započela je projekat „Poveži se“, koji podrazumeva produkciju kratkih edukativnih filmova.

Ovaj projekat će pre svega starijim građanima omogućiti lakše i brže savladavanje najčešćih komunikacionih platformi i aplikacija.

Cilj projekta je da pomogne re/integraciju starijih osoba u aktivan društveni život i u trenutnoj pandemiji Kovida 19.

Projekat je pokrenut na nedavno održanom Mikser Festivalu 2020 razgovorom pod nazivom „Solidarno društvo“, a sada se očekuje i njegov nastavak.

Često zbog onemogućenog direktnog kontakta, stariji ostaju bez fizičke pomoći, otežan im je pristup zdravstvenim uslugama i informacijama, a pojačan je i osećaj usamljenosti.

Pametni telefoni, tableti, kompjuteri i odgovarajuće aplikacije, odnosno sva sredstva svakodnevne komunikacije, često predstavljaju barijeru starijim osobama u pokušaju da ostvare i održe kontakt.

“Posebno smo ponosni na to da će jedna od glavnih nosilaca ovog projekta biti naša draga saradnica i glumica Rada Ðuričin, koja je na nedavno održanom Mikser Festivalu bila jedna od glavnih panelista na tribini “Solidarno društvo”, istakao je Ivan M. Lalić, izvršni direktor Miksera.

“Moguće prakse koje možemo da primenimo kako bi se glas svih generacija čuo u zajednici sada ćemo pretočiti u sedmu umetnost, na opšte zadovoljstvo svih nas, i na taj način spojiti generacije u zajedničkom cilju – povezivanju i rušenju stereotipa”.

Ovim projektom iz Miksera žele da pomognu trećem dobu da se više služi aplikacijama kao što su Vajber, Skajp, Fejsbuk, ali i pametnim telefonima i laptopovima.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…