Programski savet RTV-a: Prethodno rukovodstvo je dobro radilo

Programski savet Radio-televizije Vojvodine (RTV) saopštio je da je dosadašnji upravljački tim tog pokrajinskog javnog medijskog servisa radio dobro i zatražio od novog upravljačkog tima da nastavi unapređivanje programa.

"Programski savet je na prethodnim sednicama, u više navrata, a nakon prezentacija istraživanja rezultata, ocenio programsku koncepciju koju je realizovao dosadašnji upravljački tim RTV-a, kao adekvatnu misiji i programskim ciljevima RTV-a kao javnog servisa građana Vojvodine", navedeno je u saopštenju sa sednice Programskog saveta.

Dodaje se da će Programski savet, imajući u vidu nova personalna rešenja, insistirati da novi upravljački tim RTV-a nastavi sa unapređivanjem i ostvarivanjem programa u skladu sa standardima koje pretpostavlja funkcionisanje javnog servisa.

"Zadatak Programskog saveta RTV-a bio je i biće da nadgleda i prati sprovođenje ostvarivanja programske koncepcije, misije i programskih ciljeva RTV-a kao javnog servisa svih građana Vojvodine", piše u saopštenju.

U saopštenju piše da je dosadašnji upravljački tim realizovao programsku koncepciju koja je odgovarajuća misiji i programskim ciljevima RTV-a.

To su: istinito, pravovremeno i profesionalno informisanje, promovisanje demokratije i javnog dijaloga, poštovanje dostojanstva ličnosti i ljudskih prava i sloboda, isti tretman građana, bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost, afirmacija kulturnog identiteta svih etničkih zajednica u Vojvodini, aktivno učešće u odbrani društveno ugroženih grupa i ideološka i politička nepristrasnost.

Upravni odbor RTV-a smenio je nedavno programskog direktora RTV Slobodana Arežinu, a prošlog petka je generalni direktor RTV-a Srđan Mihajlović podneo ostavku.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su to smenjivanje i ostavku kao posledice političkog pritiska na uređivačku koncepciju RTV-a nakon vanrednih izbora u Srbiji.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…