Proglašeni pobednici LEADER projekta Srbija 2018

Leader

Beograd, 21. maj 2018. – Završen je treći po redu edukativni program „LEADER projekat Srbija“,  kanadske poslovne škole Ajvi, Univerziteta zapadni Ontario.

Na kraju intenzivnog dvonedeljnog kursa, 37 polaznika predstavilo je svoje biznis planove osmočlanom žiriju, koji je odabrao tri najbolje biznis ideje.

Ajvi je jedna od najprestižnijih poslovnih škola, koja već 27 godina u zemljama u razvoju organizuje LEADER, mini MBA projekat namenjen mladim preduzetnicima koji žele da pokrenu svoj biznis i steknu neophodne veštine iz oblasti finansija, marketinga, komunikacija, menadžmenta, ljudskih resursa, poslovnih strategija, pisanja biznis plana.

Pored pet instruktora iz Ajvi poslovne škole, žiri su činili Filip Petrović, Direktor ekonomskog sektora Ambasade Kanade u Beogradu, Mihailo Vesović, Specijalni savetnik predsednika Privredne komora Srbije i Brajan Beaton, član Upravnog odbora CANSEE udruženja.

Mihailo Vesović rekao je da su odabrana tri najzanimljivija i najatraktivnija projekta. “Imali smo priliku da čujemo više od 20 ideja sjajnih poslovnih mladih ljudi koji su po svim principima modernog poslovanja predstavili svoj projekat, i to ne samo onu idejnu i tehničku dimenziju, nego i način kako da ga prodaju, urade marketing, nađu finansijere”, rekao je Vesović.

Prvo mesto osvojio je tim u sastavu Valentina Čolić, Vladimir Jovanović i Milan Stojanović koji je predstavio Cookup hub, jedinstveno rešenje za preduzetnike u oblasti hrane. Cookup hub omogućava preduzetnicima da rade zajedno, motivišu jedni druge, uče jedni od drugih, razmenjuju vredne kontakte, ali i da dobiju savetodavnu podršku koja im je potrebna.

Valentina je rekla da se za LEADER projekat prijavila jer je nedavno postala preduzetik u prehrambenoj industriji. “Bile su mi potrebne veštine liderstav i upravljanja biznisom koje nisam imala priliku da steknem tokom svog radnog iskustva”, rekla je ona I dodala da je tokom dvonedeljnog kursa imala priliku da nauči sve što je potrebno za vođenje jedne ozbiljne kompanije.

Na drugom mestu našao se projekat Flow koji je predstavila Jovana Stanković. Flow je smart uređaj upakovan u moderan dizajn nakita, koji pruža korisnicima uvid u visoko pouzdane i ažurne podatke različitih parametara o stanju njihovog tela (nivo hidriranosti tela, stresa, kiseonika, aktivnosti i drugi) u cilju donošenja zdravijih svakodnevnih odluka. Baziran na inovativnoj primeni ustanovljenih analitičkih metoda, jedino što treba da uradite, jeste da ga nosite i on će vam sam davati savete kako da poboljšate performanse svog tela i svakodnevne navike.

Treće mesto je osvojila Tamara Jevtović sa projektom Minimum demidž. je mesto u kom možete piti srpska pića i uživati u ukusnim biljnim specijalitetima srpske kuhinje. Samo poslovanje Minimum demidža se bazira na principima lokalnog nabavljanja svih namirnica koje se koriste za pripremu hrane i pića, kao i na principima zero-waste-a, što Minimum demidž čini jedinstvenim na regionalnom tržištu.

Tri pobednika LEADER projekta Srbija 2018 ove godine imaju priliku da uz pomoć mentora nastave da razvijaju svoje poslovne ideje i da ih predstave na regionalnim događajima koji će biti održani u Beogradu, Sarajevu i Skoplju.

Ovaj regionalni projekat podržao je Western Balkan Fund, stvoren sa ciljem da finansira male i srednje projekte iz oblasti edukacije, održivog razvoja i ljudskih prava u zemljama zapadnog Balkana. Prvi događaj na kojem će pobednici LEADER projekta predstaviti svoje ideje žiriju I poslovnoj zajednici održaće se u okviru Macedonia2025 Poslovnog foruma u saradnji sa CANSEE udruženjem, 22. juna u hotelu Hilton.

CANSEE kanadsko-srpsko poslovno udruženje zahvaljuje se partnerima na ovom projektu, poslovnoj školi Ajvi Univerziteta zapadni Ontario, Privrednoj komori Srbije, ambasadi Kanade u Srbiji, generalnom sponzoru događaja kompaniji Rakita i ostalim kompanijama (Metalfer Group, Delta Holding, Holiday Inn Express Belgrade City, Vip Mobile, Division Visual Solutions, Apollo, Ravel) koje su podržale događaj.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…