Produkcija JSP: Vučić će biti odgovoran ako se bude bilo šta desilo autorima i učesnicima serijala “Vladalac”

pravda

Beograd, 06. mart 2020. – Audio i video produkcija JSP, čija je vlasnica producirala dokumentarni serijal „Vladalac“, poručila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da ih nije uplašio što od njih, preko svojih podaničkih medija, pravi mete, ali da će biti odgovoran ako se bilo kome od njih bude bilo šta desilo.

Na televiziji N1 je emitovan dvodelni dokumentarni serijal „Vladalac“.

U saopštenju Produkcije se ukazuje da Vučić, uz „terciranje partijskih i medijskih podanika„, više od dve nedelje ponavlja da su u serijalu „Vladalac“ četiri sata „nepatvorene mržnje„, koju finansiraju opozicija, ujedinjeni tajkuni, Milo Đukanović, Evropska unija.

Produkcija podseća da je Vučić na televiziji Pink, rekao da će se u narednih nekoliko dana saznati da li je EU finansirala dokumentarni serijal „Vladalac“ i time podstrekao „istražitelje“ na nezakonito delo „vršljanja“ po poslovnim knjigama produkcije JSP.

Istražni organi, predvođeni Informerom, odmah su razumeli nalog vladaoca i srpskoj javnosti plasirali poslovne podatke„, ukazuje Produkcija.

Kako napominje u saopštenju, „nejasno je, jedino, je li ovaj službeni tabloid dobio dokumentaciju iz poslovne banke, poreske uprave, ili direktno iz Bezbednosno-informativne agencije„.

Autor serijala “Vladalac” Slaviša Lekić saopštio je da će. zbog hajke koja se protiv njega vodi, pred nadležnim organima morati da odgovaraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i još neka lica.

Produkcija demantuje da je EU finansirala serijal „Vladalac„, objašnjavajući da je Unija iznos od 93.548 evra, koji pominje Informer, uplatila u maju 2019. godine za projekat koji se bavi civilnom kontrolom tajnih službi i bezbednosnog sektora.

Laž je da je Junajted njuz uplatio 75.150 evra za dokumentarni serijal „Vladalac„! Istina je da je ova kompanija, na uobičajeni način, otkupila autorska prava za dve emisije, i to iznosom koji je neuporedivo manji od navedenog, tvrdi Produkcija.

Kao laž, u saopštenju je označena i tvrdnja da je firma kojoj je novac uplaćen produkcija Slaviše Lekića, jer je on, kao novinar, samo u njoj zaposlen, a da je vlasnik, reditelj i producent serijala „Vladalac“ Jovana Polić.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…