Premijera dokumentarnog flma o uzbunjivačima

Beograd, 02. decembar 2016. – Regionalna antikorupcijska inicijativa organizuje premijerno emitovanje dokumentarnog flma o uzbunjivačima.

Projekcija filma “Medalja glasnih” (The Medal of the Loud) zakazana je za 06. decembar 2016.hotelu ''Life Design“' Beograd sa početkom u 11 časova.

Jedan od ključnih rezultata projekta“Zviždači/uzbunjivači su važni: Podizanje svijesti o zviždačima u jugoistočnoj Evropi” je produkcija dokumentarnog  filma „Medalja glasnih“, koji je sniman od septembra do novembra 2016. godine.
Cilj filma je da skrene pažnju javnosti na važnost čina osoba koje prijavljuju korupciju i zaštite tih osoba, otkloni predrasude i u prvi plan stavi sve prednosti ovakvog načina borbe protiv korupcije. 

Nakon premijere i koktela za predstavnike medija biti će održana panel diskusija o psiho-socijalnim aspektima prijavljivanja korupcije, izazovima koje ovakav čin neminovno donosi i potrebnim koracima u budućnosti u cilju zaštite ovih hrabrih građanki i građana.

Pored predstavnika institucija iz regiona, te članova Koalicije za zaštitu zviždača/uzbunjivača, premijeri će prisustvovati i protagonisti filma: Valentina Krstić, Nataša Škaričić, Anila Hoxhaj, Zoran Gavrilović, Radomir Ilić, Mevludin Džindo, Arjan Dyrmishi i Srećko Sladoljev.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…