Premijer u medijima više nego svi članovi Vlade zajedno

Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u junu je u medijima bio više zastupljen nego svi članovi Vlade zajedno, pokazalo je istraživanje agencije Ninamedija o medijskoj prisutnosti članova Vlade od 1. do 30. juna.

Prema tom istraživanju, o Vučiću su u štampanim, elektronskim i internet medijima i agencijama bile 12.833 objave.
 
Na drugom mestu je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić (2.387), zatim slede ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović (1.577), ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (1.267), ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin (1.216), pa ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički (610).

Najmanje zastupljen u medijima u junu bio je ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić (52 objave).

Istraživanje Ninamedije o zastupljenosti političkih stranka u dnevnim i periodičnim štampanim medijima u junu pokazuje da je najviše bila zastupljena Srpska napredna stranka (24 odsto), zatim Demokratska stranka (16 odsto), Socijalistička partija Srbije (14 odsto), Srpska radikalna stranka (7 odsto), Demokratska stranka Srbije (6 odsto) i sve ostale stranke 33 odsto.

Najviše tekstova o SNS u dnevnim novinama bilo je u "Večernjim novostima" (191), a najmanje u "24 sata" (5) i "Informeru" (31), a o DS najviše je pisao "Danas" (119), a najmanje "24 sata" (3), Narodne novine Niš (17) i "Informer" (47). 

Najviše tekstova o SPS imaju "Večernje novosti" (123), a najmanje "24 sata" (3) i "Informer" (18), o SRS najviše su pisali "Dnevnik i "Večernje novosti" (po 44), a najmanje "24 sata" (2) i "Informer" (8), a o DSS najviše je pisao "Danas" (52), a najmanje "Informer" (5).

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…