1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Predstavljena Deklaracija o bojkotu izbora

Predstavljena Deklaracija o bojkotu izbora

Ne davimo Beograd

Beograd, 20. septembar 2019. – Inicijativa Ne davimo Beograd predstavila je Deklaraciju o bojkotu izbora.

Inicijativa je Deklaracijom pozvala građane da ne učestvuju na „lažiranimizborima i da ne daju „privid legitimiteta institucijama“ koje kako se navodi, „pakuju reke u cevi, guše slobodne medije i izbacuju ljude iz njihovih domova“.

Navodeći da taj dokument opisuje „teško stanje u okupiranoj Srbiji za koje je odgovorna kriminalno-partijska elita Aleksandra Vučića“, predstavnik inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ocenio je da se proteklih godina građanima „mic po mic“ oduzimaju prava i slobode.

Svi naši životi su okupirani, sve što smo stvarali ali i naša budućnost. Zato ne želimo da učešćem na izborima dajemo privid legitimiteta institucijama koje ne radeu interesu građana već su u službi ostvarivanja partijskih i ličnih interesa vladajuće kriminalne elite“, naveo je Veselinović.

On je pozvao građane na „mobilizaciju“, „oslobađanje okupirane Srbije“ i pružanje otpora režimu „na svakom mestu“.

Imamo plan za tu mobilizaciju i potrebna nam je pomoć građana. Pozivamo i civilno društvo, medije i demokratske političke aktere da podrže deklaraciju jer ovo je borba za slobodnu Srbiju i dostojanstven život“, naveo je Veselinović.

Biljana Đorđević iz inicijative Ne davimo Beograd ocenila je da bi učešće na „lažiranim“ izborima značilo „dalje gaženje po pravima i slobodama građana“.

Deklaracija je naš način da pokažemo da ne želimo da budemo saučesnici u otimanju slobode građana i građanki Srbije. Ne pristajemo na lažirane izbore i krivotorene mandate“, navela je Biljana Đorđević i dodala da odluka o bojkotu izbora ne predstavlja odustajanje od demokratske političke borbe.

Deklaracijom je najavljeno i sprovođenje aktivne kampanje za bojkot izbora „po zgradama, ulicama, gradovima, selima širom Srbije“ kao i borba za „buduće slobodne i fer izbore na svim nivoima i slobodu medija“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…