Predstavljena Deklaracija o bojkotu izbora

Ne davimo Beograd

Beograd, 20. septembar 2019. – Inicijativa Ne davimo Beograd predstavila je Deklaraciju o bojkotu izbora.

Inicijativa je Deklaracijom pozvala građane da ne učestvuju na „lažiranimizborima i da ne daju „privid legitimiteta institucijama“ koje kako se navodi, „pakuju reke u cevi, guše slobodne medije i izbacuju ljude iz njihovih domova“.

Navodeći da taj dokument opisuje „teško stanje u okupiranoj Srbiji za koje je odgovorna kriminalno-partijska elita Aleksandra Vučića“, predstavnik inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ocenio je da se proteklih godina građanima „mic po mic“ oduzimaju prava i slobode.

Svi naši životi su okupirani, sve što smo stvarali ali i naša budućnost. Zato ne želimo da učešćem na izborima dajemo privid legitimiteta institucijama koje ne radeu interesu građana već su u službi ostvarivanja partijskih i ličnih interesa vladajuće kriminalne elite“, naveo je Veselinović.

On je pozvao građane na „mobilizaciju“, „oslobađanje okupirane Srbije“ i pružanje otpora režimu „na svakom mestu“.

Imamo plan za tu mobilizaciju i potrebna nam je pomoć građana. Pozivamo i civilno društvo, medije i demokratske političke aktere da podrže deklaraciju jer ovo je borba za slobodnu Srbiju i dostojanstven život“, naveo je Veselinović.

Biljana Đorđević iz inicijative Ne davimo Beograd ocenila je da bi učešće na „lažiranim“ izborima značilo „dalje gaženje po pravima i slobodama građana“.

Deklaracija je naš način da pokažemo da ne želimo da budemo saučesnici u otimanju slobode građana i građanki Srbije. Ne pristajemo na lažirane izbore i krivotorene mandate“, navela je Biljana Đorđević i dodala da odluka o bojkotu izbora ne predstavlja odustajanje od demokratske političke borbe.

Deklaracijom je najavljeno i sprovođenje aktivne kampanje za bojkot izbora „po zgradama, ulicama, gradovima, selima širom Srbije“ kao i borba za „buduće slobodne i fer izbore na svim nivoima i slobodu medija“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…