1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Predstavljen Program Evropa za građane i građanke

Predstavljen Program Evropa za građane i građanke

Beograd, 8. decembar 2017. – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, Delegacija EU u Srbiji, EU info centar i Fondacija Ana i Vlade Divac, organizovali su događaj “Speed dating: EU fondovi za mlade i saradnju mladih u regionu” u okviru kampanje za mlade „Evropa za tebe“.

Događaj je okupio predstavnike organizacija civilnog društva, kao i predstavnike EU fondova za projekte koji u fokusu imaju mlade i koji podstiču saradnju mladih u regionu.

U pozdravom govoru, Štefen Hudolin iz Delegacije EU u Srbiji rekao je da je ovo prilika da se ciljna grupa, a to su mladi građani Srbije, informišu o projektima, događanjima i dostupnim informacijama koje doprinose njihovom povezivanju. Dodao je i da je Srbija najuspešnija u regionu u prihvatanju i korišćenju programa EU kao što je Erazmus koji je namenjen razmeni mladih.

Nakon toga, mladi su u grupama imali priliku da se upoznaju sa programima: Evropa za građane i građanke, Mrežom omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske, Evropskim instrumentom za demokratiju i ljudska prava (EIDHR), Programom podrške civilnom društvu (CSF), Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih (RYCO), Propulsion fondom (Foundation for New Communications Dokukino), Erazmus+, programima Erazmus za mlade preduzetnike, Kreativna Evropa i EU info centrom.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…