Predstavljanje rezultata sprovođenja trećeg Akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu

Partnerstvo za otvorenu upravu

Beograd, 24. jul 2019.- U proteklih 6 meseci, Građanske inicijative i partnerske organizacije pratile su koliko je Vlada Republike Srbije doprinela, s jedne strane, delotvornijem i odgovornijem radu javne vlasti i pružanju kvalitetnijih usluga građanima i privrednim subjektima, s druge strane.

Ključni nalazi o dosadašnjim rezultatima sprovođenja trećeg Akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu u RS 2018-2020. biće predstavljeni 29. jula 2019. sa početkom u 11 časova  u Biblioteci Kuće ljudskih prava.

Na događaju će govoriti Ljiljana Uzelac iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Bojana Selaković iz Građanskih inicijativa, Danilo Rodić iz Vladine Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, Tanja Maksić iz BIRN-a, Ivan Grujić, nezavisni konsultant i drugi članovi Radne grupe.

Za prisustvovanje događaju možete se prijaviti slanjem mejla na dejana@gradjanske.org do petka, 26. jula do 17 časova.

Učesnicima koji nisu iz Beograda biće nadoknađeni putni troškovi u visine cene povratne autobuske karte (potrebno je priložiti kartu ili potvrdu o ceni koštanja).

Izveštaj o rezultatima sprovođenje Akcionog plana POU pripemljen je u okviru projekta Podrška zajedničkoj izradi nacionalnog i lokalnih Akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu.  

Projekat realizuje konzorcijum OCD predvođenih Građanskim inicijativama, a čine ga još i: Transparentnost Srbija, Edukacioni centar, Asocijacija onlajn medija, Narodni parlament i Medija reform centar, uz finansijsku podršku donatorskog fonda POU.

Partnerstvo za otvorenu upravu – Open Government Parntership (POU) predstavlja međunarodnu inicijativu čija je svrha obezbeđivanje podrške i većeg angažovanja vlada širom sveta u cilju poboljšanja integriteta, transparentnosti, efikasnosti i odgovornosti javne vlasti, kroz izgradnju poverenja javnosti, saradnju sa organizacijama civilnog društva (OCD), osnaživanje učešća građana u upravljanju, borbu protiv korupcije, pristup informacijama, upotrebu novih tehnologija, a u vezi sa ostvarivanjem delotvornijeg i odgovornijeg rada javne vlasti.

Republika Srbija je članica ove inicijative od 2012. godine i podržava osnovne vrednosti POU, koje su u skladu i sa sprovođenjem opšteg cilja reforme javne uprave Republike Srbije – obezbeđenje visokog kvaliteta usluga građanima i privrednim subjektima i stvaranje javne uprave koja će značajno doprineti ekonomskoj stabilnosti i povećanju životnog standarda građana.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…