Predsednici opština Tutin i Sjenica nisu prijavili imovinu

dijalog

Izveštaji o imovini koje su novoizbrani predsednici opština Sjenica, Tutin, Raška i gradonačelnik Novog Pazara dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije pokazuju da najveću platu i najviše prijavljene imovine ima predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.

Predsednici opština Tutin i Sjenica, Šemsudin Kučević i Hazbo Mujović, nisu Agenciji dostavili informacije o tome da su ponovo izabrani na te funkcije i eventualne promene u njihovom imovinskom stanju, pa i dalje važe podaci koje su dostavili 2012, odnosno 2014. godine. Funkcioneri koji su prvi put ili ponovo izabrani na neku funkciju dužni su u roku od 30 dana da Agenciji dostave izveštaje o svojoj imovini.

Primanja Ignjata Rakitića kao predsednika opštine Raška iznose 91.269 dinara, 400 dinara više nego u prethodnom mandatu i jedan dinar više nego što je plata novog gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

Rakitić je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio i da je vlasnik dvosobnog stana od 75 kvadrata koji je izgradio porodičnim sredstvima, kao i poslovnog prostora od 60 kvadrata i vikendice od 70 kvadrata koje je dobio u nasledstvo.

Predsednik Raške ima i najvredniji vozni park. U njegovoj garaži se nalaze Audi A6 iz 2005. godine, kao i dve godine stariji motocikl marke BMW.

U imovinskoj karti gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, pored plate od 91.268 dinara, navedeno je i da je vlasnik dve trećine građevinskog zemljišta površine od 1,69 hektara koje je nasledio, ali i da u svom posedu nema nekretnine.

Biševac je Agenciji prijavio i da je vlasnik 20% akcija Radio-televizije Novi Pazar nominalne vrednosti 19.812 dinara, kao i da ima ušteđevinu, ali nije naveo koliku.

Kada je reč o predsednicima opština Tutin i Sjenica, Šemsudinu Kučeviću i Hazbi Mujović, oni Agenciji nisu dostavili informacije o tome da su ponovo izabrani na te funkcije i eventualne promene u njihovom imovinskom stanju, pa su i dalje na snazi njihovi izveštaji iz 2012, odnosno 2014. godine.

Tako je Mujović u izveštaju iz 2014. godine naveo da prima platu od 84.000 dinara, da je nasledio kuću od 150 kvadrata i da je vlasnik kombija Volksvagen T4 iz 1997. godine.

Kučević je Agenciji za borbu protiv korupcije poslednji izveštaj o svojoj imovini poslao još pre četiri godine. Tada je prijavio da ima platu od 85.502 dinara, da je vlasnik kuće od 165 kvadrata, upola manjeg poslovnog prostora i "mercedesa" iz 2002. godine. Predsednik Tutina naveo je i da ima ušteđevinu.

Agencija za borbu protiv korupcije je protiv Kučevića 2013. godine pokrenula prekršajni postupak jer nije prijavio da je ponovo izabran za predsednika opštine, ali je taj postupak kasnije obustavljen.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije svi funkcioneri koji su prvi put ili ponovo izabrani na neku funkciju dužni su u roku od 30 dana da Agenciji dostave izveštaje o svojoj imovini, bilo da imaju ili nemaju da prijave promene u odnosu na prethodni izveštaj.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…