Pravo na besplatne akcije imaju i zaposleni koji su uzeli otpremnine

Udruženje novinara Srbije

Povodom tvrdnji da zaposleni u medijima koji su uzeli otpremnine nemaju pravo na besplatne akcije, Udruženje novinara Srbije zatražilo je  zvanično tumačenje od Agencije za privatizaciju.

Kako je UNS-u saopšteno iz Agencije, ne postoje bilo kakva ograničenja prava na prenos kapitala za zaposlene koji su ostvarili pravo na otpremninu kod izdavača medija.

Podsećamo, privatizacija medija regulisana je odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakonom o privatizaciji, kao i odredbama Uredbe o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija.

Ukoliko do 31.oktobra 2015. godine ne bude prodat kapital medija, postupak prodaje se obustavlja, a kapital se privatizuje prenosom akcija zaposlenima bez naknade nezavisno od toga da li su uzeli otpremninu ili ne.

Ako zaposleni ne prihvate prenos besplatnih akcija, medij prestaje da postoji i briše se iz Registra medija, a odluku o promeni delatnosti izdavača ili ukidanju izdavača donosi osnivač izdavača.

Izvor: Udruženje novinara Srbije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…