Poznati dobitnici priznanja “Siguran kompas 2016“

Nikšić, 05. decembar 2016. – Alfa centar iz Nikšića objavljuje imena dobitnika priznanja ''Siguran kompas'' za 2016, godinu.

Dobitnici priznanje ''Siguran kompas''  za ovu godinu su:

  • u pojedinačnoj kategotriji: prof. dr Branislav Radulović i novinarka Zorica Kumburović
  • u kategoriji organizacija/institucija: Ambasada Republike Slovačke u Crnoj Gori
  • u kategoriji NVO/Mediji: Radio televizija Nikšić.                                                            

Priznanje ''Siguran kompas''  ustanovljeno je 2010. a dodeljuje se za izuzetan doprinos u promociji značaja međunarodne saradnje, bezbednosti i širenju ideje evroatlantizma u Crnoj Gori.

U predlaganju i odabiru ovogodišnjih laureata učestvovali su dobitnici priznanja iz prethodnih godina.

Svečano uručenje priznanja će biti 14. decembra u Nikšićkom pozorištu u okviru proslave desetogodišnjice rada ALFA Centra. 

 ''Isticanjem pojedinica, organizacija i medija koji svojim zalaganjem doprinose boljem poznavanju i razumevanju integracija Crne Gore u Severoatlantski savez želeli smo istovremeno motivisati i ostale subjekte u zajednici da nam se pridruže u ovoj misiji. Konstatujemo da je iz godine u godinu konkurencija sve brojnija što nas uverava da je ovaj crnogorski put prepoznat kao ispravan i podržan od šire javnosti.

Uručenje ovogodišnjeg priznanja će se realizovati u okviru obeležavanja desetogodišnjice rada ALFA Centra što nama kao organizatorima predstavlja posebnu i čast i obavezu“, kazao je izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović.                                                                                   

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…