Poziv za podnošenje predloga projekata u oblasti unapređenja saradnje između lokalnih samouprava i civilnog sektora i medija

Konkurs UNDP Srbija

Program Ujedinjenih Nacija za razvoj – UNDP u okviru projekta „Unapređivanje revizije na lokalnom nivou za efikasnije upravljanje javnim finansijama“ raspisao je konkurs za organizacije civilnog društva u oblasti unapređenja saradnje između lokalnih samouprava i civilnog sektora i medija.

Cilj konkursa je promovisanje saradnje između lokalnih samouprava i nedržavnih aktera poput medija i civilnog društva u domenu upravljanja javnim finansijama u opštinama i gradovima. Organizacije civilnog društva i mediji predstavljaju značajan resurs za unapređenje dobre uprave i odgovorno upravljanje javnim finansijama na lokalnom nivou.

Konkurs ima za cilj da doprinese međusobnom razumevanju i prepoznavanju zajedničkog cilja ovih aktera, kao i otvaranju konstruktivnog dijaloga kako bi se omogućila buduća bliža saradnja.

Predlozi projekata bi trebalo da obuhvate minimalno pet opština (preporuka je 10-20) i da osiguraju učešće u aktivnostima predstavnika lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva na lokalnom i nacionalnom nivou, kao i lokalnih medija.

Opciono, mogu biti obuhvaćeni i predstavnici skupština opština, javnih komunalnih preduzeća, kao i drugih značajnih institucija na lokalnom ili regionalnom nivou.

Projekti moraju obuhvatati komponentu edukacije, odnosno jačanja kapaciteta za odgovorno upravljanje javnim finansijama, a mogu uključiti i druge aktivnosti koje doprinose zajedničkom delovanju civilnog društva i lokalnih samouprava. Projekti takođe moraju osigurati medijsku vidljivost aktivnosti ili rezultata aktivnosti, na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou.

Podnosioci predloga projekata mogu biti sve organizacije civilnog društva koje imaju iskustva u ostvarivanju saradnje državnih i civilnih aktera na lokalnom nivou i/ili radu u oblasti javnih finansija. Kroz prijavu je neophodno dokazati kapacitet organizacije za rad sa relevantnim ciljnim grupama projekta.

Rok za podnošenje predloga projekata ističe u četvrtak, 14. jula 2016. godine.

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…