Poziv za OCD za učešće u istraživanju u oblasti unapređenja učešća javnosti u kreiranju javnih politika

Istraživanje

Beograd, 16. jun 2018. – Projekat GIZ Podrška reforme javne uprave u Srbiji, u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, sprovodi istraživanje u oblasti unapređenja učešća javnosti u postupku kreiranja propisa i javnih politika.

Očekivani rezultat istraživanja jeste da se napravi pregled trenutnih praksi i iskustava u vezi učešća OCD i javnosti u kreiranju propisa i javnih politika u Srbiji, kao i da se izvrši analiza glavnih karakteristika sprovođenja digitalnih konsultacija sa zainteresovanim stranama.

U svrhu prikupljanja podataka, angažovani konsultant će obaviti seriju konsultacija sa predstavnicima civilnog sektora koji nisu ranije imali prilike da uzmu učešće u javnim raspravama i konsultacijama, ili sa druge strane neredovno učestvuju u javnim raspravama i konsultacijama o propisima koje organizuju organi i organizacije javne uprave.

Za tu priliku je pripremljen i upitnik, i potrebno je da ga, zainteresovane organizacije civilnog društva, popunjenog dostave na adresu marko@regiogro.com najkasnije do 6. jula 2018. godine.

Detaljnije informacije o učešću organizacija civilnog društva u ovom istraživanju možete pronaći na sajtu Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…