Poziv za OCD za učešće na Sajmu OCD u Kruševcu

TACSO Resurs Centar Građanskih inicijativa raspisao je poziv za organizacije civilnog društva iz opština: Aleksandrovac, Trstenik, Brus, Varvarn, Ćićevac, Svilajnac, Ćuprija, Paraćin, Despotovac, Rekovac i gradova Kruševac i Jagodina, a radi učestvovanja u Sajmu organizacija civilnog društva, koji će se održati u Kruševcu 08. juna 2016. godine, u vremenu od 10:00 do 16:00 časova. Sajam se organizuje u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Cilj održavanja Sajma je promocija rada, povećanje vidljivosti i pospešivanje uključenosti OCD u demokratske društvene procese na putu EU integracija, kao i promocija građanskog aktivizma i volonterizma. Sajam je namenjen svim organizacijama civilnog društva koje su registrovane na teritoriji navedenih opština i gradova a posebno onima koje se bave podizanjem kapaciteta OCD, razvijanjem dijaloga sa lokalnim samoupravama, pružanjem usluga u zajednici za različite društvene grupe, brigom o zaštiti čovekove okoline, ljudskim pravima, razvoju demokratije i sl.

Sajam je osmišljen tako da će OCD iz svake opštine/grada imati priliku da se predstave i da svoje aktivnosti i delovanje približe građanima/kama koji/e će tog dana prisustvovati ovom događaju. Na osnovu blagovremenog prijavljivanja i relevantnosti pristiglih prijava, organizator će doneti odluku o organizacijama koje će imati priliku da se predstave na Sajmu.

Organizatori posebno ohrabruju slanje zajedničkih prijava za jedan štand, koje mogu biti prijave lokalnih/opštinskih ili tematskih mreža.

U okviru Sajma, pored predstavljanja na štandu, organizacije će imati mogućnost da javno prezentuju uspešne projekte i aktivnosti putem kratkog filma, Power Point prezentacije ili izlaganja.

Tokom Sajma biće distribuiran promotivni materijal (info-sheet), predstaviće se aktivnosti i mogućnosti u okviru Resursnog centra Građanskih inicijativa i održaće se okrugli sto o saradnji lokalne samouprave i organizacija civilnog društva. U uvodu će biti predstavljeno Istraživanje o saradnji lokalne samouprave i OCD, kao i Smernice EU za podršku civilnom društvu u zemljama pridruživanja (2014-2020) kao instrument Evropske Komisije za praćenje napretka u oblasti podrške civilnom društvu u Srbiji. Na debati će uzeti učešće predstavnici lokalnih samouprava i predstavnici civilnog društva. Vreme i mesto održavanja debate biće naknadno saopšteno.

Događaji su otvoreni za zainteresovane organizacije civilnog društva, predstavnike lokalnih samouprava, medija i građane.

Zainteresovane OCD su u obavezi da pošalju popunjen aplikacioni formular najkasnije do 05. juna 2016. godine. Aplikacioni formular možete popuniti OVDE.

Organizator sajma obezbeđuje besplatno korišćenje štandova, mogućnost dodatne prezentacije, osveženje, kontakt sa medijima, kao i putne troškove za predstavnike/ce OCD van Kruševca. Organizacije civilnog društva se ohrabruju da učestvuju u svim aktivnostima Sajma.

Sve dodatne informacije možete dobiti od predstavnika Resurs Centra Građanskih inicijativa (kancelarija Građanskih inicijativa) u Novom Pazaru, Dževida Sadovića na telefon 060/3624015 ili putem mejla dzevid@gradjanske.org.

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…