Poziv za OCD povodom formiranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih

Krovna organizacija mladih Srbije

S ciljem intenziviranja regionalne saradnje u omladinskom sektoru i jačanja evropske perspektive mladih, na Konferenciji lidera Zapadnog Balkana održanoj u Beču, 27. avgusta 2015. godine uz prisustvo i otvorenu podršku svih relevantnih aktera iz Evropske unije, usvojena je Zajednička Deklaracija kojom se predviđa osnivanje Regionalne kancelarije za saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office – RYCO).

Imajući u vidu kompleksnost procesa formiranja regionalnog tela koje će obezbediti zajedničko delovanje regiona i saradnju mladih, svih šest potpisnika deklaracije sa Zapadnog Balkana (Srbija, BiH, Makedonija, Kosovo*, Crna Gora i Albanija) su se usaglasile da je neophodno formiranje Radne grupe koja će pripremiti predloge o misiji, strukturi, aktivnostima i načinu finansiranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

Radna grupa je telo sastavljeno od dvoje predstavnika po potpisniku i čine ga jedan predstavnik institucije i jedan predstavnik omladinskog sektora. U ime Republike Srbije u ovu Radnu grupu su delegirani predstavnik Ministarstva omladine i sporta i predstavnica Krovne organizacije mladih Srbije.

Uvažavajući značaj uključivanja svih relevantnih aktera omladinske politike na nacionalnom nivou, ali imajući u vidu i razvijenu strukturu civilnog društva u R. Srbiji, organizacije članice KOMS-a pozivaju druge zainteresovane organizacije civilnog društva u Srbiji da se priključe konsultacijama u procesu formiranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih i na taj način doprinesu kvalitetu predloga Republike Srbije.

Poštujući utvrđenu dinamiku Radne grupe za formiranje Regionalne kancelarije za saradnju mladih, zainteresovane organizacije, zajedno za KOMS-om će učestvovati u procesu razmatranja i kreiranja predloga koji će biti dalje predstavljeni na internim sastancima Radne grupe, koja će raditi u periodu novembar 2015 – februar 2016. i biti redovno informisane o toku procesa formiranja ove kancelarije.

U skladu sa svim gore navedenim,  da ukoliko ste zainteresovani za učešće u konsultativnom procesu, prijavite predstavnika/cu Vaše organizacije ne kasnije od 15.11.2015. na mejl office@koms.rs sa naznakom “Prijava za konsultacije povodom formiranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih”.

Za dodatne informacije budite slobodni da kontaktirate Mariju Bulat, generalnu sekretarku Krovne organizacije mladih Srbije na marija.bulat@koms.rs ili 069/738-443.

Izvor: Krovna Organizacija Mladih Srbije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…