Poziv za dostavljanje priloga za Izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina

ljudska prava

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj 3. marta 2016. godine Akcioni plan za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

Savet za nacionalne manjine prati realizaciju aktivnosti iz Akcionog plana, dok Kancelarija za ljudska i manjinska prava pruža stručnu i administrativno-tehničku podršku Savetu za nacionalne manjine u postupku praćenja realizacije aktivnosti iz Akcionog plana.

Radi pripreme i usvajanja izveštaja o sprovođenju Akcionog plana, pozivaju se organizacije civilnog društva koje su sprovodile aktivnosti predviđene Akcionim planom, da dostave svoje priloge o sprovedenim aktivnostima iz navedenog Akcionog plana na Obrascu za dostavljanje priloga, a koje su dospele za sprovođenje zaključno sa drugim kvartalom 2016. godine.


U Obrascu za dostavljanje priloga, navedene su one aktivnosti u kojima su organizacije civilnog društva prepoznate kao učesnici ili partneri, sa jasno navedenim rokom kada svaka od aktivnosti dospeva za realizaciju. Pozivaju se organizacije civilnog društva da za potrebe izrade ovog izveštaja unesu podatke za sve one aktivnosti koje se realizuju kontinuirano, kao i aktivnosti koje su za realizaciju pristigle u I i II kvartalu 2016. godine (zaključno sa 30. junom 2016. godine).  

Za aktivnosti realizovane u ovom izveštajnom periodu, potrebno je u osnovnim crtama navesti u čemu se ogledala njihova realizacija.

 Obrasce je potrebno  popuniti ćirilicom, koristeći font Times New Roman, 12, prored 1.15 i dostaviti ih najkasnije do 31. avgusta 2016. godine na e-mail adresu rolovic.tijana@civilnodrustvo.gov.rs.

Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, zahvaljuju se organizacijama civilnog društva na doprinosu u izradi izveštaja o Akcionom planu za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…