Poziv OCD za uključivanje u mrežu organizacija SEKO za sektore pravde i unutrašnjih poslova

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) poziva zainteresovane organizacije civilnog društva da se priključe Sektorskoj organizaciji civilnog društva za sektor pravde i unutrašnjih poslova (SEKO), kako bi učestvovale u procesu programiranja, praćenja i izveštavanja o IPA fondovima i drugim izvorima razvojne pomoći Srbiji u različitim oblastima.

Zainteresovane organizacije civilnog društva mogu se prijaviti za učešće u sektoru pravde ili unutrašnjih poslova, odnosno za učešće u radu oba sektora. Izabrane OCD bi učestvovale na sastancima sektorskih radnih grupa i davale svoje preporuke u toku izrade Sektorskih planskih dokumenata za programiranje IPA fondova, kao i ostalih relevantnih strateških dokumenata.

SEKO mehanizam je podeljen na ukupno devet sektora, a nosilac aktivnosti unutar svakog sektora je konzorcijum OCD koji se sastoji od minimum tri, a maksimalno pet OCD, od kojih je jedna vodeći partner. BCBP je 21.07.2014. godine izabran za vodećeg partnera za sektor vladavine prava, koji je zatim podeljen u dva odvojena sektora – sektor pravde i sektor unutrašnjih poslova.

Takođe pozivamo stare članice SEKO za vladavinu prava, da se ovim putem prijave za učešće u sektoru pravde i/ili sektoru unutrašnjih poslova u okviru SEKO mehanizma, i na taj način obnove svoje članstvo.

Za prijavu na konkurs je potrebno popuniti prijavni formular sa upitnikom i poslati ga najkasnije do 10. septembra 2015. godine do 17:00 časova na email adresu office@bezbednost.org.

Za dodatne informacije, možete se obratiti Dunji Tasić, istraživačici BCBP, putem elektronske pošte: dunja.tasic@bezbednost.org.

Detaljne informacije o mandatu SEKO mehanizma, ciljevima i rezultatima, zainteresovanim stranama, kao i njihovim ulogama i odgovornostima možete naći ovde.

Izvor: Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP)

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…