Poziv na protest protiv ministra Gašića večeras u 19 časova ispred Vlade

NUNS se pridružuje pozivu novinarke nedeljnika NIN Tanje Nikolić Đaković i novinara portala Cenzolovka Zorana B. Nikolića na protest medijskih profesionalaca, večeras u 19 sati ispred Vlade Srbije, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića sa svih javnih funkcija zbog izjave kojom je uvredio novinarku Zlatiju Labović.

Pozivamo sve novinare i druge medijske radnike da se pridruže protestu.

Takođe, pozivamo sve medije i medijske profesionalce da bojkotuju konferencije za novinare i sve javne događaje kojima prisustvuje ministar Bratislav Gašić.

 “Poštovane koleginice i kolege, mislimo da se, posle postupka Bratislava Gašića prema koleginici Zlatiji Labović, kao i njegovih ranijihskandaloznih ispada, ne sme dozvoliti da taj čovek ostane na javnoj funkciji. Moramo zahtevati da se predstavnici vlasti prema novinarkama i novinarima odnose s poštovanjem. 

Zato vas pozivamo na protestni skup svih medijskih profesionalaca u ponedeljak 7. decembra 2015. u 19 sati sa zahtevom za odlazak Bratislava Gašića sa mesta ministra odbrane i svih javnih funkcija koje obavlja. 

 Pozivamo vas da Gašića bojkotujemo do ostvarenja tog cilja, tako što ćemo odbiti da izveštavamo sa press konferencija i javnih događaja na kojima je prisutan i nećemo od njega tražiti izjave.

Pozivamo i novinarska udruženja i sindikate da nas, radi odbrane dostojanstva profesije, podrže u ovoj akciji.

Takođe pozivamo prijatelje, rodbinu, studente novinarstva i sve poštovaoce novinarske profesije da nam se pridruže na protestnom skupu”, navodi se u pozivu na protest koji su potpisale koleginica Tanja Nikolić Đaković i kolega Zoran B. Nikolić, a koji NUNS podržava u potpunosti. 

Izvor: Nezavisno udruženje novinara Srbije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…