1. Početna
  2. Društvo
  3. Povodom smrti bebe Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu u šabačkoj bolnici i Ministarstvu zdravlja

Povodom smrti bebe Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu u šabačkoj bolnici i Ministarstvu zdravlja

sastanak

Beograd – Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu i Ministarstva zdravlja.

Postupak je pokrenut nakon saznanja iz medija da je novorođenče preminulo na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj 10. januara posle hitnog transporta iz porodilišta šabačke bolnice zbog problema sa disanjem.

Otac bebe ja na društvenim mrežama izrazio sumnju da je do smrti deteta došlo zbog propusta lekara, a mediji su preneli najavu ministarke zdravlja da će biti sproveden hitan vanredni inspekcijski nadzor celog slučaja.

Iz šabačke bolnice ukazali su da je već formirana komisija koja će izvršiti unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada.

Zaštitnik građana zatražio je od Ministarstva zdravlja da, najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta, obavesti Zaštitnika građana o svim činjenicama i okolnostima bitnim za donošenje stava o ovom slučaju a naročito da dostavi podatke o rezultatima vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu koji je najavljen.

Takođe, potrebno je da bolnica u Šapcu najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta, dostavi podatke o izvršenoj unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada.

Osim toga, Zaštitnik građana je zatražio od bolnice i od Ministarstva zdravlja da ga obaveste na koji način se prati i analizira zadovoljstvo pacijenata u porodilištu u Šapcu i da li porodilje imaju mogućnost da ocene zadovoljstvo odnosom medicinskog osoblja prema njima i na koji način.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…