Poverenica podržava rad Saveta za štampu

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa članovima Upravnog odbora Saveta za štampu i Komisije za žalbe.

Poverenica Janković podržala je rad ovog samoregulatornog tela, istakavši neophodnost poštovanja Kodeksa novinara Srbije, ali i antidiskriminacionih propisa u izgradnji modernog i tolerantnog demokratskog društva u kome želimo da živimo.

Članovi Upravnog odbora Saveta za štampu Vukašin Obradović i Zoran Sekulić predstavili su nov način rada tela, obavestili poverenicu o promeni Statuta i procedura prilikom donošenja odluka.

Poverenica i predstavnici Saveta za štampu saglasili su se da je, s obzirom da Kodeks novinara Srbije sadrži nekoliko tačaka koje se direktno odnose na zabranu diskriminacije, veoma važno bolje razumevanje i saradnja, pre svega na polju razmene informacija i iskustava.

Sastanku su prisustvovali i članovi i članice Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skroza, Ivana Stjelja i Vlada Mareš, kao i generalna sekretarka Saveta Gordana Novaković. Iz institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti sastanku su prisustvovale pomoćnice poverenice Mirjana Kecman i Kosana Beker, šefica kabineta Antigona Andonov i savetnica Tamara Vlaškalin.

Izvor: Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…