Poverenica: Neshvatljiva priča da li nam treba vakcina

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Beograd, 04. januar 2021. – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da je gotovo nerazumno i neshvatljivo da u 21. veku razgovaramo o tome da li nam treba vakcina, koja nas je spasila bezbroj puta.

Bilo je potrebno da državni zvaničnici prime prvi vakcinu da bi se pokazalo poverenje. Ko bi sada pustio nebezbednu vakcinu, tužno je što nam treba poruka da neko mora da primi vakcinu da bismo znali da je sve u redu„, rekla je Jankovićeva za RTS.

Kada je reč o antivakserskom lobiju, ona je ocenila da ima različitih vrsta uticaja, ali je strah dominantan.

Razumem strah, traje i priča o vakcini ko će je prvi proizvesti, to je stvorilo različite spekulacije i ljudi su počeli da se plaše i to je lobiju dalo vetar u leđa„, kaže poverenica.

Ona je istakla da taj pokret nije samo došao do izražaja kod vakcine protiv kovida, već da je to krenulo i ranije i da je bilo poziva da se deca ne vakcinišu.

Janković je rekla da je dobro što u Srbiji ima više vrsta vakcina zbog poverenja građana, kako bi se smanjio uticaj lobija, jer neki veruju samo jednoj vakcini.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…