Posmatračka misija Evropskog parlamenta u Beogradu od 14. do 18. decembra

Evropski parlament
Foto: europe.eu

Brisel – Delegacija Evropskog parlamenta, koja će posmatrati izbore u Srbiji, boraviće u Beogradu od 14. do 18. decembra, izjavio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

Bilčik je rekao da je održan konstitutivni sastanak članova delegacije ove posmatračke misije i da je odlučeno da će misiju predvoditi Klement Grošelj.

Mislim da imamo jaku delegaciju, nekoliko poznatih imena koja su se bavila politikom Zapadnog Balkana. Imamo zastupljene glavne političke grupe i upravo smo odlučili o liderstvu našeg kolege Klementa Grošelja, koji će predvoditi misiju Evropskog parlamenta za posmatranje ovih izbora„, rekao je Bilčik.

On je dodao da će posmatračka misija blisko sarađivati sa misijom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i predstavnicima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji će biti prisutni.

Bilčik je naglasio da je cilj posmatračke misije posmatranje izbora i priprema za izbore.

Slušaćemo, posmatrati, imati dosta sastanaka sa svim zainteresovanim stranama, civilnim društvom… Nadamo se da svojim radom možemo doprineti mirnim izborima, slobodnim i fer izborima„, zaključio je Bilčik.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…