Portal „Okruženje“ pod konstantnim hakerskim napadima

Evropski pokret u Srbiji (EPuS)

Beograd – Evropski pokret u Srbiji (EPuS) obaveštava sve koji prate portal Okruženje (platforma Evropskog fonda za Balkan i Evropskog pokreta u Srbiji) da je vebsajt pod konstantnim hakerskim napadima u poslednjih mesec dana.

Verovali smo da vebsajt Okruženja nije namerno, već slučajno odabran, ali kako se uprkos svim preduzetim merama i redovnim održavanjem sajta, ovi napadi ponavljaju u kontinuitetu, sve govori u prilog osnovanoj sumnji da je naš portal nečija meta“, navodi EPuS u saopštenju.

Kako ističu, Okruženje je jedinstven i jedini portal ove vrste, na kome se svake nedelje objavljuju tekstovi autora iz svih zemalja Zapadnog Balkana, na kome se bez cenzure iznose različiti stavovi na iste teme.

Svi autori od samog početka svoje stavove iznose na civilizovan način, ne vređajući druge. Verujemo da je Okruženje redak primer poželjnog načina dijaloga i promoter kulture dijaloga koje na ovim prostorima, nažalost, gotovo da i nema, ali i prostor za slobodno iznošenja stavova bez obzira da li su oni u saglasju s vladajućim garniturama u niti jednoj od ovih zemalja“, ukazali su iz  ove organizacije.

Podsetili su i da je pre godinu i po dana, trajno ukinut Twitter nalog Okruženja, bez šanse da se vrati.

Taj i ovaj događaj, očigledno je nisu slučajni, ali kako smo i tada rekli, nas to neće niti uplašiti niti navesti da stanemo. Mi ćemo nastaviti da promovišemo sve vrednosti u koje verujemo, kako bi ovakvi „ispadi“ ostali u manjini i kako građani regiona ne bi ostali taoci dnevnopolitičkih kalkulacija koje nas odvlače ne samo do članstva u EU, već i od vrednosti bez kojih se ne može zamisliti jedno demokratsko društvo“, zaključili su.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…