Portal KoSSev predstavljen kao sajt koji sprovodi albansku propagandu

KoSSev

Kosovska Mitrovica, 29. april 2019. – Portal Kossev objavio je da je njihov logo postavljen na fejsbuk stranicu "Beograd je NAŠ grad", na kojoj je označen kao portal koji sprovodi "albansku propagandu".

KoSSev je ocenio da je u pitanju verbalni napad, koji dolazi nekoliko dana posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o "medijskoj agenturnoj mreži" među srpskim medijima na Kosovu.

Objava je sponzorisana kako bi je video što veći broj korisnika, objavio je KoSSev i ukazao da pratiocima nije podeljen link za njihov orginalni sajt.

"Pocrkajte svi ekstremni šiptari. Seme vam se zatrlo. Dolazimo dole, kad tad", jedan je od komentara na ovaj post na netačnom srpskom jeziku.

Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević, posle Vučićeve izjave upozorila je da je predsednik otvorio front za moguće napade, kako svojih pristalica, tako i svih onih koji su i protiv njega, kao i protiv slobode govora i demokratije.

Vučić je sinoć za televiziju Pink kazao da njegova izjava o "medijskoj argenturnoj mreži" nije odnosila na medije, već da je bila uperena protiv stranaca koji su osnivali medije sa ciljem da oslabe Srbiju.

"Izvinjavam se, meni to nije teško da kažem, ali da sam suštinski rekao istinu govoreći o strancima da žele slabiju Srbiju, tu nema sumnje", pojasnio je Vučić.

Vučić je u petak, u Pekingu rekao novinarima da ga "posebno muči" jedan problem, a to je narod na Kosovu "kojim nas ucenjuju".

"Pokušavaju da potkupe deo naših ljudi, organizuju medijsku agenturnu mrežu, posebno na Severu Kosova, milione dolara plaćaju i to vam postaju glavni snabdevači informacija i u centralnoj Srbiji i u mnogim drugim mestima, direktno plaćeni spolja, samo da bi srušili jedinstvo srpskog naroda na severu Kosova i u drugim delovima Kosova takođe, i pošto i to ne ide, onda nastavite da vršite pritisak na Srbiju", izjavio je Vučić.

Na njegovu izjavu su reagovala brojna novinarska i civilna udruženja koja su upozorila na opasnost takve izjave i zatražila od Vučića da se izvini novinarima.  

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…