1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. Ponovo odloženo završno ročište u predmetu „Jacić protiv Grada Požarevca“

Ponovo odloženo završno ročište u predmetu „Jacić protiv Grada Požarevca“

Viši sud Požarevac

Požarevac, 9. oktobar 2018. – Ljubomir Jacić tužbom protiv Grada Požarevca traži da se poništi rešenje o obrazovanju komisije za praćenje Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije (LAP).

On nije izabran u komisiju za praćenje LAP-a, a sebe smatra oštećenim jer se iz zapisnika tela koje je biralo članove komisije ne vide se kriterijumi prema kojima je prednost data drugim kandidatima.

Postupak je trebalo da se okonča 4.septembra, ali je ovo drugi put da se zakazuje novo ročište, prenosi Radio Boom 93.

Zakonski zastupnik Grada Požarevca danas je zatražio da sud pribavi izveštaj o tome da li su Ankica Hinić i Dalibor Lončar zatražili pisanu saglasnost predsednika Osnovnog suda u Požarevcu za rad u komisiji za izradu LAP-a (Lončar), odnosno komisiji za izbor članova tela za praćenje primene LAP-a (Hinić).

Ovaj dokaz je predložila upravo tužena strana (Grad Požarevac) 4.septembra, ali nije tražila da se izveštaj dostavi zbog, kako je danas rečeno, godišnjeg odmora.

Takođe, zastupnik grada je danas rekla i da ne može da se izjasni da li takva saglasnost postoji u dokumentaciji gradske uprave u Požarevcu koja se odnosi na izradu LAP-a i uspostavljanje tela za njegovo praćenje.

Jacić je danas prigovorio da bi Grad Požarevac ranije dostavio sudu saglasnosti da ti dokumenti  postoje i dodao da bi zastupnik grada trebalo i da dokaže da su one izdate pre formiranja komisije za izradu LAP-a, odnosno pre formiranja komisije za izbor članova tela za praćenje LAP-a.

Završno ročište je sada zakazano za 30.oktobar, a tada bi trebalo da u svojstvu svedoka bude saslušan odbornik Zvonimir Blagojević.

Izveštaje sa prethodnih ročišta hronološki možete pročitati na požarevačkom portalu Radio Boom 93.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…