1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. Pomeren rok za izveštaj o sprovođenju mera iz plana integriteta na 30. novembar

Pomeren rok za izveštaj o sprovođenju mera iz plana integriteta na 30. novembar

Agencija za borbu protiv korupcije - logo

Rok da izveste Agenciju o sprovođenju mera iz izrađenog plana integriteta za sve državne organe i organizacije, organe teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne službe i javna preduzeća koji su izradili plan integriteta – pomeren je na 30. novembar 2015. godine.

Naime, u skladu sa članom 59. stav stav 4. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije  propisano je da Agencija prati donošenje i sprovođenje plana integriteta.

Članom 21. Smernica za izradu i sprovođenje plana integriteta  propisano je da Agencija vrši proveru stepena sprovođenja mera i aktivnosti iz plana za poboljšanje integriteta.

Izveštavanje o sprovođenju mera iz plana integriteta vrši se putem Excel tabele koja prati formu izrađenog plana integriteta. Excel tabela pod nazivom „Formular za izveštavanje o sprovođenju mera iz plana integriteta“, kao i Uputstvo za popunjavanje izveštaja, nalaze se na internet strani Agencije u odeljku „Plan integriteta” (meni sa leve strane).

Popunjenu Excel tabelu, potrebno je putem elektronske pošte poslati na adresu integritet@acas.rs najkasnije do 30. novembra 2015. godine.

Napomena: Institucije koje nisu uradile plan integriteta ne treba da izveste Agenciju o sprovođenju mera iz plana integriteta.

O početku drugog ciklusa izrade plana integriteta, sve institucije biće blagovremeno obaveštene.

Izvor: Agencija za borbu protiv korupcije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…