1. Početna
  2. Vesti
  3. Pokrenut portal Grupe za javno zastupanje zapadnobalkanske šestorke

Pokrenut portal Grupe za javno zastupanje zapadnobalkanske šestorke

Beograd, 23. oktobar 2016. – Organizacije civilnog društva iz Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije pokrenule su formiranje Grupe za javno zastupanje zapadnobalkanske šestorke.

Osnivanje i organizaciju Grupe za javno zastupanje ZB6 su pomogle organizacije civilnog društva iz zemalja Višegradske grupe (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka). Grupa je nastala kao rezultat jednogodišnjeg projekta Evropskog pokreta u Srbiji i partnera iz regiona, koji su podržali Višegradski fond, Nemačka saradnja. Portal je podržan od strane Saveta za regionalnu saradnju.

Kako bi Grupa bolje i direktnije komunicirala sa ciljnim grupama i zainteresovanom javnošću, pokrenut je web portal – wb6.info.

Jedan od glavnih prioriteta Grupe je da promeni negativnu sliku o Regionu, navode iz Evropskog pokreta u Srbiji.. Cilj Grupe je da skrene pažnju na važnost Zapadnog Balkana u EU i vrati pitanje proširenja na Region na vrh dnevnog reda Unije. To će činiti kroz unapređivanje regionalne saradnje i zajedničkim zagovaračkim naporima kod evropskih donosioca odluka.

Jedna od prvih aktivnosti Grupe je javno predstavljanje Smernice za izradu Regionalne strategije za zastupanje interesa regiona za pristupanje Evropskoj uniji i drugih relevantnih materijala i dokumenata na portalu.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…