1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Poklon Caritasa za valjevske đake prvake

Poklon Caritasa za valjevske đake prvake

Humanitarna organizacija Caritas uz finansijsku podršku Caritasa Austrije obezbedila je školske torbe i pribor za đake prvake sa područja Valjeva, Šapca i Obrenovca.

779 novih školaraca iz petnaest valjevskih osnovnih škola rančeve i pribor dobili su u protekla dva dana, a tim povodom Valjevo je danas posetio i direktor Caritasa Srbije vlč. Vladislav Varga.

Rad Caritas Srbija nije usmeren samo ka deci, već i ka celim porodicama. Tako su do sad, uz podršku donatora iz partnerskih organizacija širom sveta, uspeli da obezbede porodične pakete za oko 13.000 domaćinstava pogođenih poplavama u Srbiji, delom iz novčanih donacija, delom iz humanitarne pomoći koja je pristigla u čak 120 tona.

Samo u Valjevu podeljeno je 198 paketa, u Lajkovcu 329, u Mionici 72, a u Osečini 94, u Ubu 900, sve ukupno 1593 paketa od 15 kilograma hrane i higijenskih proizvoda u Kolubarskom okrugu.

Osim toga, za oko 1500 porodica koje se bave stočarstvom, obezbeđena je stočna hrana, ukupne težine 290 tona, od kojih je pola dodeljeno porodicama u Kolubarskom okrugu.

Pored toga uz podršku USAID-a i američke katoličke humanitarne organizacije „Catholic Relief Services“ Caritas Valjevo sprovodi program podrške za 200 najugroženijih domaćinstava iz Valjeva i Lajkovca, koji će dobiti sredstva za obnovu pokućstva, u iznosu od 345 dolara i poljoprivrednih poseda, u iznosu od 145 do 345 dolara, u odnosu na veličinu poseda.

Izvor: Ugradu.info

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…