Počinje sa radom TV N1

Regionalni informativni televizijski kanal N1 počeće da radi 30. oktobra, u 14 časova, a program će se emitovati iz Beograda, Sarajeva i Zagreba. Glavni finansijski investitor kanala N1 je Junajted grupa (United Group), „Pay TV“, platforma prisutna u jugoistočnoj Evropi koja obuhvata i kablovskog operatera SBB, operatere Telemah Slovenija, Telemah BiH, kao i regionalni satelitski program total TV. Nova televizija je regionalni partner američke mreže CNN.

„Program će biti emitovan iz tri regionalna grada – Beograda, Sarajeva i Zagreba. Ono na šta ćemo se fokusirati su činjenice, a ne fikcija“, kazao je danas direktor uredničkog kolegijuma Brent Sadler novinarima prilikom posete televiziji N1 u Novom Beogradu.

Pored vesti, u ponudi će biti i „tok-šou“, jutarnji program, emisije iz kulture, sporta i zabave, dokumentarne serije.

„Ostale televizije dobiće snažnu konkurenciju, a građani potpuno novi vid informisanja… Naš cilj je da kreiramo snažnu televiziju, da profesionalno i odgovorno izveštavamo o stvarnosti koja nas okružuje, da građanima pružimo pogled od 360 stepeni“, rekao je direktor programa za Srbiju Jugoslav Ćosić.

Kao partner CNN-a za region, N1 će emitovati i deo programa CNN koji je relevantnim za gledaoce u regionu.

U timu novog televizijskog kanala su i Maja Žeželj koja će raditi Dnevnik sa Majom Dragić i Milanom Šarićem, dok će jutarnji program voditi Minja Miletić.

U Srbiji će građani moći da prate N1 preko kablovskih operatora SBB, KDS i Jet, kao i preko platformi D3 i D3i, Total TV-a i Beograd netvorka, a biće dostupan i preko portala http://www.n1info.com/rs i IOS, Android i Vindous aplikacija.

U Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji, kanal će, pored platforme Total TV, moći da se prati preko Telemaća, u Hrvatskoj preko Maks Tv i Vip Neta, a drugde u Evropi preko https://www.nettvplus.com/.

Kako je ranije saopšteno, u N1 će raditi oko 200 ljudi koji su došlli iz oko 40 redakcija iz čitavog regiona.

Glavni finansijski investitor kanala N1 je Junajted grupa (United Group), „Pay TV“, platforma prisutna u jugoistočnoj Evropi koja obuhvata i kablovskog operatera SBB, operatere Telemah Slovenija, Telemah BiH, kao i regionalni satelitski program total TV.

Sporazum sa kompanijom Tarner broudkast sistem Jurop (Turner Broadcasting System Europe Limited), koji je vlasnik kanala CNN internešenal (CNN International), omogućio je kanalu N1 da postane ekskluzivni partner CNN-a za region.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…