Počelo prijavljivanje za BEUM 2015

Zvanično su otvorene prijave za jubilarno izdanje najveće simulacije rada Evropske unije na svetu koje će se održati u Beogradu u prostorijama Narodne skupštine Republike Srbije. Peto izdanje Beogradskog modela Evropske unije održaće se od 11. do 15. novembra 2015. godine.

 

Preko 300 mladih lidera iz celog sveta imaće priliku da diskutuje o najaktuelnijim pitanjima i temama sa kojima se susreće Evropska unija.

 

Studenti će simulirati zasedanje Evropskog parlamenta, Saveta Evropske unije, Evropskog saveta i Evropskog suda pravde na teme trenutne izbegličke krize na Mediteranu, ograničavanja kultivacije genetski modifikovanih organizama u EU, uspostavljanju Evropskog fonda za strateške investicije i drugo.

 

Cilj ove simulacije jeste da se domaći studenti povežu sa kolegama iz celog sveta, i kroz debate na engleskom jeziku, nauče na koji način funkcionišu institucije Evropske unije i kako se odvija proces donošenja odluka u okviru nje.

 

U svetlu predstojećeg otvaranja pregovaračkih poglavlja između Republike Srbije i Evropske unije, događaj ovog tipa je od izuzetne važnosti za domaće studente.

 

Prijave su otvorene od 15. jula do 11.oktobra i vršiće se preko naše internet stranice www.belgrade-meu.org

 

Podršku ovom projektu pružili su Narodna skupština Republike Srbije, grad Beograd, Air Serbia, Turistička organizacija Srbije i mnogi drugi.

 

Za više informacija, možete nas kontaktirati na telefonski broj: 065 373 46 53, ili na e-mail adresu: mbulajic@beum.org

 

Izvor: Beogradski model EU

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…