Počeli „Dani Rundeka u Beogradu“

Darko Rundek

Beograd, 2. mart 2019. – Manifestacija „Dani Rundeka u Beogradu“, koja obuhvata pet koncerata od 1. do 7. marta u različitim prostorima Doma omladine i sa drugačijim repertoarom i postavama, spektakularno je počela sinoć u rasprodatoj dvorani „Amerikana“.

Darko je sa Ekipom u skoro dva sata odsvirao izbor najvećih hitova iz svoje karijere, od grupe Haustor do današnjih dana.

Uzavrela atmosfera u ispunjenoj dvorani osetila se još izlaska muzičara na scenu, i uvodne teme „Ista slika“, iz perioda Rundek Cargo orkestra. Vrlo brzo, posle „Tamnog jorgovana“, usledila je eksplozija oduševljenja uz, kako reče Darko, najveći od velikih hitova – „Ena“.

Emotivnu katarzu u pravom grotlu održale su „Ruke“, a onda u nizu i pravi „nokaut“ – ponovo Haustor i „Uzalud pitaš“.

Fanove u transu je tek nakratko primirio „Senor“, da bi ubrzo stigla nova doza toliko željenog Haustora – „Bi mogo da mogu“, „Sejmeni“…

Rundek se tek povremeno obraćao posetiocima i podsetio, između ostalog, na kadrove za spot “Ima ih” koje je snimio u Beogradu, baš blizu Doma omladine. „Ay Carmela“ je izazvala pravi mali zemljotres u sali.

Uz „Šejna“ publika je doslovno bila raspamećena, što je bio pravi momenat da joj se servira „Apokalipso“ za kraj zvaničnog dela.

Najvatreniji obožavaoci su, dozivajući Rundeka i Ekipu na bis, tražili „Šal od svile“. Želja je ispunjena, ali tek na samom kraju koncerta, uz mobilne telefone koji su blještali u mraku „Amerikane“.

Prethodno se uživalo i uz „Makedo“, „Ljubav se ne trži“… Za sve to vreme, pića su se konzumirala iz trajnih čaša koje se ne bacaju, čime je legendarni muzičar još jednom pokazao svoju ekološku osvešćenost.

Dani Darka Rundeka“ nastavljaju se večeras (21 čas) u istom sastavu i prostoru, ali uz drugačiji repertoar. U set listi će biti ređe svirane pesme, kao i neke nove, poručuju organizatori, a prenosi Danas.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…