Platforma za učenje o preduzetništvu

Biznis mladih Srbije, program sveobuhvatne podrške preduzetništvu mladih, raspisao je poziv za sve mlade uzrasta od 18 do 35 godina sa teritorije Republike Srbije da se prijave na besplatnu online platformu za učenje o preduzetništvu i razvoj biznis ideja.

Ovaj besplatni online kurs preduzetnštva omogućiće velikom broju mladih da nauče i razumeju najvažnije aspekte preduzetništva, kroz praktične i insiprativne primere i testove.

Prijavljivanje je otvoreno do 20. oktobra putem sajta biznismladihsrbije.org, dok će platforma biti aktivna u periodu od 20. do 27. oktobra. Nakon završetka online obuke, mladi će imati priliku da se prijave na konkurs za biznis ideje, a za autore 30 najperspektivnijih ideja tokom novembra će biti organizovani petodnevni treninzi za pisanje biznis plana.

Na ovaj kurs prošle godine prijavilo se oko 2000 mladih, a veliki odziv ukazuje na to da u Srbiji postoji mnogo mladih ljudi koji žele da pokrenu sopstveni posao i sada je neophodno obezbediti im adekvatnu podršku. Ovo je posebno važno jer u Srbiji mali broj mladih ima priliku da iz neposrednog okruženja porodice i prijatelja, ili tokom formalnog obrazovanja, nauči nešto o biznisu.

Pored online kursa preduzetništva i petodnevnog treninga, program omogućava besplatne konsultacije za unapređenje biznis plana, pristup “Superstep” kreditima Erste Banke koji se odobravaju pod povoljnim uslovima, zatim besplatno biznis mentorstvo za sve biznise registrovane uz podršku programa u trajanju od minimum godinu dana, kao i umrežavanje mladih i promociju novoosnovanih biznisa.

Program Biznis mladih Srbije sprovodi Smart kolektiv u partnerstvu sa Erste Bankom i Centrom za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje, uz podršku Uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Od oktobra 2012. godine program je deo prestižne međunarodne mreže The Prince’s Youth Business International kojom predsedava Princ od Velsa.

Izvor: Smart kolektiv

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…