Plan integriteta: Izveštaj o sprovedenim merama je obavezan

Integritet

U skladu sa članom 59. stav 4. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije  propisano je da Agencija prati donošenje i sprovođenje plana integriteta.

Članom 21. Smernica za izradu i sprovođenje plana integriteta propisano je da Agencija vrši proveru stepena sprovođenja mera i aktivnosti iz plana za poboljšanje integriteta.

Svi državni organi i organizacije, organi teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne službe i javna preduzeća koji su izradile plan integriteta su u obavezi da do 15. septembra 2015. godine izveste Agenciju o sprovođenju mera iz izrađenog plana integriteta.

Izveštavanje o sprovođenju mera iz plana integriteta vršiće se putem Excel tabele koja prati formu izrađenog plana integriteta. Excel tabela pod nazivom „Formular za izveštavanje o sprovođenju mera iz plana integriteta“, kao i Uputstvo za popunjavanje izveštaja, nalaze se na internet strani Agencije u odeljku „Plan integriteta” (meni sa leve strane).

Popunjenu Excel tabelu, potrebno je putem elektronske pošte poslati na adresu integritet@acas.rs najkasnije do 15. septembra 2015. godine.

Napomena: Institucije koje nisu uradile plan integriteta ne treba da izveste Agenciju o sprovođenju mera iz plana integriteta.

O početku drugog ciklusa izrade plana integriteta, sve institucije biće blagovremeno obaveštene.

Izvor: Agencija za borbu protiv korupcije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…