1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. Peticija za zaštitu zviždača u Evropskoj uniji

Peticija za zaštitu zviždača u Evropskoj uniji

19. oktobar 2016. – Evropska federacija novinara (EFJ) pozvala je sve pojedince i organizacije da potpišu nedavno pokrenutu peticiju za zaštitu zviždača u Evropi.

Kako prenosi Sindikat medija Crne Gore, 17. oktobra pokrenuta je platforma, koju je inicirao Eurocadres (Savet Evropskih profesionalaca i rukovodećeg osoblja), a koja poziva na zaštitu zviždača širom Evropske unije.

Zviždači često rizikuju da na kraju plate visoku cenu zbog otkrivanja informacija. Ipak, oni mogu biti od suštinske važnosti u otkrivanju, na primer, nelegalnih aktivnosti, korupcije, aktivnosti koje su u suprotnosti sa javnim interesom i pretnji po javno zdravlje i bezbednost.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…