1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Pet bauka o delovanju Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP)

Pet bauka o delovanju Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP)

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP)

Beograd, 2. maj 2019. – Patrioti su samo oni koji stoje u stroju, zbijeno i bespogovorno.

Ovo je vizuelna i izrečena poruka u spotu kojim se napada Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) povodom mog gostovanja na televiziji N1 11. aprila, gde sam pozvala na odgovornost ministra odbrane zbog najave još jednog državnog udara i štrajka glađu.

Spot je objavio sekretarijat organizacije Nacionalna avangarda 29. aprila pod nazivom „Demanti Beogradskom centru za bezbednosnu politiku“.

Pitanje je šta je isprovociralo ovu organizaciju da se bavi Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku, 18 dana posle mog gostovanja na N1.

I odakle im ideja da je moja kritika zastrašivanja od strane ministra odbrane i drugih rukovodilaca u sektoru bezbednosti upućena na njihovu adresu? Izgleda da su se ozbiljno identifikovali sa navedenim predstavnicima vlasti, jer su uložili sredstva i vreme u produkciju četvorominutnog videa – sa montiranim snimcima iz rada BCBP-a ali i drugih organizacija građanskog društva (Peščanik, Društvo sudija Srbije, Inicijativa mladih za ljudska prava, Građanske inicijative) i medija (Danas, N1, Vreme, NIN, Radio 021, Istinomer, Al Džazira) – u kojem nas napadaju.

Autorski tekst Sonje Stojanović Gajić (direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku), u celosti, možete pročitati na portalu Peščanika.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…