Pećo: Objavljivanju teksta o bratu Siniše Malog prethodilo je višemesečno istraživanje, mnogo dokaza za sumnju na korupciju

Dragana Pećo

Beograd, 23. jul 2019.- Novinarka  portala KRIK Dragana Pećo izjavila je za N1 da je predsednik Aleksandar Vučić pre mesec dana najavio da će oni pisati o bratu Siniše Malog, što navodi na sumnju da se novinari KRIK prate. 

Predrag Mali, brat ministra finansija, pet godina vozi auto u vlasništvu firme „Milenijum tim“, otkrio je KRIK.

Automobil marke „audi“ koji već pet godina vozi Predrag Mali, najpre bio u vlasništvu firme „Milenijum tim„, Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, angažovane na najvrednijim državnim projektima, uključujući i „Beograd na vodi“, a zatim je preregistrovan na njihovu drugu kompaniju „KBV datakom„.

Sem automobila, biznismeni su ustupili i stan u kojem je stanovala devojka Predraga Malog, piše KRIK.

Pećo je istakla da je objavljivanju tog teksta prethodilo višemesečno istraživanje tokom kojeg se došlo do jasnih dokaza koji ukazuju na postojanje sumnje na korupciju.

Objasnila je da je KRIK, po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja, došao do policijskog zapisnika u kojem je navedeno da je policija 26. decembra 2014. zaustavila Predraga Malog dok je pod dejstvom alkohola vozio automobil „Milenijum tima“.

Preko izvora smo pratili taj isti auto. Preregistrovan je i vodi se na kompaniju istih suvlasnika, navela je Pećo.

Posle objavljivanja teksta usledio je sinhronizovani napad na KRIK u prorežimskim medijima koji su objavili da novinari KRIK progone nevenčanu suprugu i dete Predraga Malog.

I ranije smo se nalazili na meti napada te vrste. Napadaju nas lažima i stvarima koji nisu tačne. Osoba na fotografijama za koju navode da ga je KRIK angažovao, nema veze sa KRIK. To je apsolutna laž, predočila je Pećo.

Pećo ukazuje da su i druge stvari upakovane tako da ispada da je KRIK radio nešto što nije u redu.

Sve što smo mi radili je da smo dolazili do zgrade da bismo videli Predraga Malog. Nismo pratili njegovu nevenčanu suprugu. Uvek se pridržavamo novinarskih standarda, istakla je Pećo.

Skrenula je pažnju i na to da su tabloidi naveli da su do navodnih podataka o KRIK došli „iz obaveštajnih izvora“, podsećajući da je tabloid Informer ranije objavljivao podatke o uredniku KRIK koje je dobijao iz Bezbednosno-informativne agencije.

Pećo je podsetila i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući pre mesec dana na TV Pink, rekao da, između ostalog, KRIK sprema napad na njega, pomenuvši svog brata i brata ministra Malog.

On je govorio o nekim stvarima o kojima smo razgovarali u redakciji, što navodi na sumnju da nas i dalje prate, rekla je Pećo.

Novinarka KRIK primetila je i da se u tekstovima koji su objavili tabloidi navodi da Predrag Mali vozi službeni auto kompanije u kojoj je zaposlen, dok su vlasnici „Milenijum tima“ u pisanim odgovorima KRIK naveli da nemaju nikakve veze sa bratom Siniše Malog.

Šta je onda istina, upitala je Pećo i istakla da je još gore ukoliko je brat ministra finansija zaposlen u firmi koja je angažovana na unosnim državnim poslovima.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…