1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Pavlović: Nisam tražila otpis dugova Kanala 9, novi sastanak sa premijerkom ništa ne rešava

Pavlović: Nisam tražila otpis dugova Kanala 9, novi sastanak sa premijerkom ništa ne rešava

Maja Pavlović, Ana Brnabić

Beograd, 8. avgust 2019. – Vlasnica Kanala 9 iz Novog Sada Maja Pavlović je povodom poziva premijerke Ane Brnabić na ponovni sastanak, rekla Udruženju novinara Srbije (UNS) da on „ništa ne može da reši“, jer se Ana Brnabić izjasnila da je „uradila sve što može“.

Komentarišući tvrdnje premijerke „da ne zna šta bi mogla još da uradi“ ako je njen zahtev da SOKOJ i ETV dugove otpišu, Maja Pavlović je rekla da otpis dugova nikad nije tražila, preneo je UNS.

Kanal 9 traži da se reše postupci koje smo pokrenuli pred sudovima, u kojima, između ostalog, treba da se ustanovi koliko u skladu sa zakonom SOKOJ i OFPS mogu i treba da nam naplaćuju svoje naknade„, rekla je Maja Pavlović.

Odgovarajući na pitanje premijerke da li je diskriminacija ako je Kanal 9 dobio 1,6 miliona dinara na konkursima za medije, Pavlović je kazala da to jeste primer diskriminacije.

Ako projekti Kanala 9 na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou dobiju podršku u iznosu od 1,6 miliona, a Novosadska televizija u iznosu od 8,8 miliona dinara, godinama unazad, to meni liči na diskriminaciju„, rekla je Maja Pavlović.

Ana Brnabić juče je na pitanje novinara u vezi sa slučajem Maje Pavlović, rekla da „ne želi da pravi presedan i nekome naredi da joj otpiše dugove, koje inače, svi drugi plaćaju, jer će onda to da znači da živimo u anarhiji„.

Premijerka je pozvala Maju Pavlović na ponovni sastanak sa UNS i NUNS, kako bi se dogovorili šta može da se uradi „u skladu sa vladinom prava„.

Maja Pavlović u ponedeljak je obavestila UNS da će, ukoliko joj se do kraja nedelje ne omogući obećani sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ne reše problemi njene televizije zbog kojih je pre tri meseca štrajkovala glađu, po treći put početi štrajk.

Ona je tokom prethodnog štrajka glađu iznela deset zahteva i tražila da četiri budu ispunjena kako bi prekinula štrajk.

On je prekinut posle javnog sastanka sa premijerkom. Brnabić je tada rekla da će dati sve od sebe da pomogne Maji Pavlović, ali da sve treba da bude u skladu sa zakonom.

Pavlović je u zahtevima, između ostalog, osporavala tarife i naknade Organizacije proizvođača fonograma Srbije, Javnog preduzeća „Emisiona tehnika i veze“ i SOKOJ, podsetio je UNS.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…