1. Početna
  2. Kultura
  3. Partibrejkers: Koncert na Beogradskom sajmu povodom 40 godina postojanja

Partibrejkers: Koncert na Beogradskom sajmu povodom 40 godina postojanja

Partibrejkers

Beograd, 22. avgust 2022. – Rok bend Partibrejkers najavio je da će proslaviti 40 godina postojanja koncertom 22. septembra u Atrijumu Beogradskog sajma.

Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada„, poručio je pevač Zoran Kostić Cane povodom koncerta u prostoru na otvorenom unutar Beogradskog sajma.

Beogradski bend su na temeljma Urbane gerile i Radničke kontrole u septembru 1982. godine osnovali Kostić, bubnjar Goran Bulatović Manza i gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Kostandinović.

Partibrejkers su se oglasili čuvenim singlom „Hiljadu godina“ (1984) i potom sirovim i nebrušenim rok albumom „Partibrejkers“ (1985), koji se smatra jednom od najznačajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola,  u produkciji basiste Discipline kičme Dušana Kojića Koje.

Tokom decenija, uz česte promene postave, postali su i ostali jedno od najznačajnijih imena srpske muzičke scene, zahvaljujući Kostićevom jedinstvenom načinu pevanja i stihovima životog promišljanja, kao i prepoznatljivom bluziranom gitarom Antonijevića.

Bend je objavio osam albuma od kojih je poslednji bilo „Sirotinjsko carstvo“ (2015), a poznat je po pesmama „Prsten„, „Put„, „Kreni prema meni„, „Hipnotisana gomila„, „Molitva„, „Hoću da znam„, „Ledno doba“ i brojnim drugim.

 „Dođite da se vidimo. Uz otežavajuće okolnosti rodimo se ponovo. Budimo zajedno, uživajmo u muzici, ljubavi, toleranciji. Uživajmo u svemu čega nema„, poručio je Kostić.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…

Preporučujemo…