Partibrejkers: Koncert na Beogradskom sajmu povodom 40 godina postojanja

Partibrejkers

Beograd, 22. avgust 2022. – Rok bend Partibrejkers najavio je da će proslaviti 40 godina postojanja koncertom 22. septembra u Atrijumu Beogradskog sajma.

Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada„, poručio je pevač Zoran Kostić Cane povodom koncerta u prostoru na otvorenom unutar Beogradskog sajma.

Beogradski bend su na temeljma Urbane gerile i Radničke kontrole u septembru 1982. godine osnovali Kostić, bubnjar Goran Bulatović Manza i gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Kostandinović.

Partibrejkers su se oglasili čuvenim singlom „Hiljadu godina“ (1984) i potom sirovim i nebrušenim rok albumom „Partibrejkers“ (1985), koji se smatra jednom od najznačajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola,  u produkciji basiste Discipline kičme Dušana Kojića Koje.

Tokom decenija, uz česte promene postave, postali su i ostali jedno od najznačajnijih imena srpske muzičke scene, zahvaljujući Kostićevom jedinstvenom načinu pevanja i stihovima životog promišljanja, kao i prepoznatljivom bluziranom gitarom Antonijevića.

Bend je objavio osam albuma od kojih je poslednji bilo „Sirotinjsko carstvo“ (2015), a poznat je po pesmama „Prsten„, „Put„, „Kreni prema meni„, „Hipnotisana gomila„, „Molitva„, „Hoću da znam„, „Ledno doba“ i brojnim drugim.

 „Dođite da se vidimo. Uz otežavajuće okolnosti rodimo se ponovo. Budimo zajedno, uživajmo u muzici, ljubavi, toleranciji. Uživajmo u svemu čega nema„, poručio je Kostić.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…