Panelisti konferencije #iRevolucija2015: Nikola Božić

Nikola Božić će, kao Petničar, govoriti na #iRevolucija2015 panelu o tome da li se mora otići da bi se bavilo nečim zanimljivim i važnim. Pokušaće da pokaže da sa druge strane odlazak ljudi ne mora uvek biti gubitak, i da se taj ljudski resurs može iskoristiti.

Nikola je naučni edukator i promoter nauke. Radi u Istraživačkoj stanici Petnica. Posebno ga interesuje predstavljanje nauke kao interdisciplinarne i povezane.

Autor je knjige za decu "Astronomija" koja je nagrađena nagradom "Neven". Piše naučno-popularne tekstove, drži predavanja o nauci, organizuje i učestvuje u tribinama koje objašnjavaju i diskutuju fenomene u prirodi i nauci.

Nikola je glavni i odgovorni urednik srpskog izdanja magazina Popular Science. Bio je 7 godina urednik rubrike "Nauka" na www.b92.net.

Bio je VIP Blic bloger, a sada piše lične stavove o obrazovanju, nauci i društvu u dnevnom listu "Danas".

Kao mladi Valjevac bio je učenik Valjevske gimnazije, i član Astronomske grupe Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda".

Misli da Valjevo kao sredina ima nešto posebno u vazduhu i vodi što podstiče valjevce na kreativnost, istraživanje i kritičnost.

Prijava i ostale informacije o konferenciji #iRevolucija2015 možete pratiti na sajtu Konferencije

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…